stalen haardhout opslag

Stalen haardhout opslag

Nu de winter er aan komt, is het tijd om de haard weer te stoken. Hier heb je natuurlijk veel hout voor nodig. De paletten worden in grote hoeveelheden verkocht, zodat je niet elke week weer op zoek hoeft naar nieuw brandhout. Maar alle houtblokken moeten ook ergens opgeborgen worden. Een goede manier om het haardhout te bewaren is door ze in een stalen haardhout opslag te leggen.

Wat is een stalen haardhout opslag?

Om niet al het haardhout in je huis te hebben liggen, is het handig om een opslag te hebben. Dit is als het ware een soort huisje voor je brandhout, die schuin afloopt. Vaak is het de makkelijk om deze tegen een muur of andere oppervlakte plaatst, zodat je het hout goed kan opstapelen. Dit hoeft natuurlijk niet en een ongeopend panel past perfect in de opslag.

De meeste haardhout opslagen zijn bedoeld voor buiten. Hierdoor kan je grotere hoeveelheden hout opslaan en is dit ook nog eens beter voor het hout zelf. Wind en zon zijn namelijk de beste droog middelen en in de buitenlucht voorkom je dat het vochtgehalte te snel stijgt. De meeste haardhout opslagen hebben een plank of balk aan de onderkant, zodat het hout niet direct de grond aanraakt. Dit is belangrijk, want direct contact met de bodem kan tot een vochttoename leiden.

Meer lezen:

Voordelen stalen haardhout opslag

Een stalen haardhout opslag heeft een paar belangrijke voordelen. Als je een open haard of vuurkolf hebt, weet je dat het belangrijk is om gedroogd hout te hebben om mee te stoken. Het weer in Nederland is onvoorspelbaar en het is daarom belangrijk een dak boven het hout te hebben. Onze stalen haardhout opslagen zijn voorzien van een dak, waardoor er dus geen directe regen op de blokken komen en het hout goed droog blijft.

Ook heeft het materiaal staal een belangrijk voordeel ten opzichte van andere materialen. Zo is hout te makkelijk brandbaar, waardoor je het risico loopt dat je niet alleen je brandhout, maar ook je haardhout opslag kwijt bent. Staal brandt niet, waardoor je dus het risico op een groot vuur vermijdt.

Haardhout opslag bestellen

Het bestellen van een hardhout opslag is eenvoudig en het aanbod is ruim. Houd rekening met de afmetingen van de opslag en denk aan waar je deze wilt plaatsen. Stalen haardhout opslagen zijn sterk, niet vlambaar en handig. Uiteindelijk blijft de opslag een soort meubel en is het dus belangrijk om iets te kiezen wat in jouw tuin past. Geef het een mooi plekje en bestellen maar!

Modellen

Bij Hekwerkwebshop.nl hebben wij momenteel vier verschillende modellen betreffende haardhoutopslag. Ze zijn allemaal gemaakt van staal en voorzien van een RVS dak.

Houtopslag HH07

haardhoutopslag hh07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

haardhoutosplag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

haardhoutopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijkwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

haardhoutopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Al onze modellen kunnen op maat gemaakt worden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Meer lezen: