kosten metalen poort

Hoeveel kost een metalen poort?

Ben jij benieuwd hoeveel een metalen poort kost? Dat begrijpen we helemaal. Voordat je een poort gaat aanschaffen wil je natuurlijk weten wat dit kost. Past een poort wel of niet in je begroting? In dit artikel zal ik je laten zien hoe een prijs van een poort is opgebouwd en welke soorten metalen poorten er zijn.

Hoe is de prijs van een metalen poort opgebouwd?

Hoeveel kost een metalen poort? Voordat ik je laat zien hoeveel een metalen poort kost, wil ik even met je doornemen hoe de prijs van een poort is opgebouwd. Dit begint allereerst met de materiaal kosten.

Materiaal kosten

Hierbij kun je denken aan het staal voor de poort, de scharnieren en het slot. Eventueel kun je hierbij ook denken aan poortautomatisering, stroomkabels en bediening.

Arbeid

Daarna moet de poort gemaakt worden uit het staal. Er gaat een lasser met het materiaal aan de gang en maakt hier een mooie metalen poort van. Deze lasser werkt in een werkplaats die kosten met zich mee brengt. Denk hierbij aan lasgas, lasdraad en gas en elektra. Ook krijgt de lasser vanzelfsprekend betaald voor het maken van de poort. Afhankelijk van de grote van de poort is een lasser hier 4 uur tot een aantal dagen mee bezig.

Conservering

Wanneer de poort is gemaakt uit staal, moet deze beschermd worden tegen weersinvloeden. Staal roest namelijk snel, wanneer deze aan de buitenlucht wordt blootgesteld. Een metalen poort wordt daarom sowieso verzinkt (voorzien van een zinklaag), waardoor deze niet meer kan roesten. Eventueel kunnen de poorten ook worden gepoedercoat in een RAL kleur. Dit gebeurd na het verzinken. Je zult begrijpen dat deze conservering kosten met zich mee brengen. Dit is ongeveer een derde van de totale kostprijs van een poort.

Transport

Het transport van de werkplaats naar de verzinkerij of de coaterij brengt ook kosten met zich mee. Dit is vanzelfsprekend ook verwerkt in de prijs van een poort.

Zelf monteren of laten monteren

Je kunt kosten besparen door je metalen poort zelf te monteren. Wanneer je dit wilt laten doen door een ervaren monteur, brengt dit ook kosten met zich mee. Zij hebben gereedschap en en bus om de poort te komen monteren. De montage van een gemiddelde draaipoort of schuifpoort duurt ongeveer een dag. Bij een looppoort moet je rekenen op een halve dag. Let op! Hierbij heb ik geen rekening gehouden met de reistijd van de monteurs.

Meer lezen:

Soorten metalen poorten

Om iets te kunnen zeggen over de kosten van een metalen poort, is het natuurlijk belangrijk om te weten over welke poort we het hebben. Metalen poorten komen voor in verschillende soorten en uitvoeringen. Ik zal je hieronder een aantal poorten laten zien, zodat je er een beeld bij kunt vormen.

1. Metalen sierpoorten

metalen sierpoorten

Met een sierpoort bedoelen we een sierlijke poort. Deze poorten maken we vaak in combinatie met een bijpassend sierhekwerk. De hekwerken zijn versierd met sierlijke elementen als krullen, cirkels en hekpunten. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod van deze sierhekken.

2. Spijlen poort

spijlenpoort

Met een spijlen poort bedoelen we een poort die lijkt op een spijlenhekwerk. De poort bestaat uit twee horizontale liggers met hiertussen verticale spijlen. De poorten zijn vooral praktisch en stevig uitgevoerd. Ze hebben een werende functie!

3. Dubbelstaafmat poort

dubbelstaafmat poort

Een dubbelstaafmat poort is het beste van een spijlenhekwerk (stevig) en een gaashekwerk (gecombineerd). Het is een stevige poort en kan gecombineerd worden met een dubbelstaafmat hekwerk.

Meer lezen:

Uitvoering metalen poort

Je hebt hierboven kunnen lezen dat metalen poorten in verschillende soorten voorkomen. Deze soorten poorten kunnen ook in verschillende uitvoeringen worden gemaakt. Ik zal je hieronder laten zien welke dit zijn.

1. Looppoort

looppoorten

De looppoort is een enkele draaipoort, dat als doorgang fungeert in een hekwerk. De poort kan in verschillende breedtes worden uitgevoerd. De poort kan al dan niet met een slot geleverd worden om deze te kunnen afsluiten.

2. Dubbele draaipoort

dubbele draaipoort

Met een dubbele draaipoort bedoelen we over het algemeen een poort die uit twee delen bestaat en worden gebruikt voor een oprit of inrit. De poort kan al dan niet met automatisering worden uitgevoerd.

3. Schuifpoort

schuifpoort

Wanneer er geen ruimte is om een poort te laten draaien, dan kun je overwegen om voor een schuifpoort te kiezen. Een schuifpoort kan geopend worden door deze naar links of rechts te schuiven. Deze poorten zijn ideaal voor een inrit of oprit.

Hoeveel kost een metalen poort van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten metalen poorten. We maken de poorten in de meeste gevallen op maat en kunnen deze bij jouw op locatie komen monteren. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod.

Iedere soort poort heeft een eigen prijs. Omdat de staalprijzen de laatste maanden enorm variƫren hebben we de prijzen uit dit artikel gehaald. Vraag voor een actuele prijs gerust eens een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar een passende poort.