haardhout voor vuurkorf

Haardhout voor vuurkorf

In de koude wintermaanden is het extra belangrijk om goed warm te blijven. Gelukkig zijn er genoeg manieren om warm te blijven. Als je binnen bent, kan je de kachel opendraaien of kaarsjes aansteken. Ook kan je ervoor kiezen om een haardvuur te stoken. Maar ook in de winter kan het soms fijn zijn om in de buitenlucht te zitten met vrienden of familie. In dit geval kan een vuurkorf voor de nodige hitte en gezelligheid zorgen. Bestel je haardhout voor vuurkorf online in onze webshop.

Wat is een vuurkorf

Maar wat is een vuurkorf nou eigenlijk? Simpel gezegd is dit een ijzeren mand waar blokken hout in worden gegooid om hier vervolgens vuur van te maken. Het ijzer zorgt ervoor dat het vuur zich niet verder verspreid, waardoor je enkel een gezellige, maar warme vlam hebt. Hierdoor is het ideaal om net even je handen op te warmen of marshmallows te eten in de open lucht.

Soorten haardhout voor vuurkorf

Het aanmaken van een vuurtje in de vuurkorf is niet ingewikkeld, maar je hebt er wel de goede houtsoort voor nodig. De houtblokken mogen geen hars bevatten, omdat dit voor rond spattende vonken zorgt en dit kan erg gevaarlijk zijn met een korf, aangezien het ijzer niet volledig dicht is. Dennenbomen en sparren, bijvoorbeeld, zijn hierdoor niet geschikt als haardhout voor de vuurkorf. Er bestaan genoeg houtsoorten die wel geschikt zijn om een goed vuurtje mee te maken. De drie meest voorkomende zijn essenhout, berkenhout en haagbeuk.

Essenhout

In tegenstelling tot dennen en sparren, bevat essenhout weinig hars. Hierdoor spetter het niet zoveel en krijg je een rustige vlam. Dit is fijn voor wanneer je dicht bij de korf wilt zitten om zoveel mogelijk warmte te voelen. De vlam brandt traag, waardoor je er langer plezier van hebt.

Berkenhout

Een andere goede optie voor haardhout voor de vuurkorf is berkenhout. Deze houtsoort is een zachte houtsoort, waardoor hij gemakkelijk brandt. Het is makkelijk aan te steken en heeft een korte, maar warme vlam. Een ander kenmerk van berkenhout is het knisperende geluid, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Dit is ideaal voor een paar uurtjes in de buitenlucht voor het slapen gaan.

Haagbeuk

Haagbeuk is een andere populaire optie voor de vuurkolf. Vooral wanneer je er marshmallows boven wilt roosteren. Deze houtsoort komt namelijk net als essenhout van een harde boom, waardoor het langer brandt dan zachthout. Haagbeuk is net wat zachter dan essenhout, waardoor hij net wat meer warmte afgeeft in een kortere tijd. Hierdoor is deze houtsoort perfect voor de vuurkorf.

Haardhout voor vuurkorf online bestellen

De meeste houtblokken worden in paletten verkocht. Hierdoor is het makkelijker om het online te bestellen, zodat je hier zelf niet mee hoeft te tillen. Haardhout voor de vuurkorf online bestellen is heel eenvoudig. Wij leveren in heel Nederland en Belgiƫ met een levertijd van enkele werkdagen. Bestel dus een nieuwe voorraad wanneer je de laatste blokken hout op het vuur legt.

Meer lezen: