Brandhout stapelen

Brandhout stapelen

Ben jij een echte houtkachel liefhebber? Dan weet je vast ook wel hoe belangrijk het is om je brandhout goed te stapelen. Want laten we eerlijk zijn, niets is zo fijn als ’s avonds gezellig voor de houtkachel zitten met een knisperend vuurtje op de achtergrond. Maar om dit te bereiken moet je wel goed nadenken over hoe je je brandhout opslaat.

Brandhout stapelen: hoe doe je dat?

Brandhout stapelen

Een van de belangrijkste dingen bij het opslaan van brandhout is het stapelen ervan. Als je het op de juiste manier stapelt, zorg je ervoor dat het hout goed droog blijft en dus makkelijker te stoken is. Daarnaast zorgt een goed gestapelde stapel brandhout ervoor dat je makkelijk bij het hout kunt als je het nodig hebt.

Kies de juiste plek

Het eerste wat je moet doen is een goede plek zoeken om je brandhout op te slaan. Het liefst op een droge plek en uit de buurt van vochtige grond en regen. Heb je bijvoorbeeld een stalen haardhoutberging? Dan zit je goed! Want onze stalen haardhoutbergingen zijn perfect voor het opslaan van brandhout. Ze zijn namelijk gemaakt van staal, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en het hout dus goed beschermd blijft.

Het stapelen van je brandhout

Brandhout stapelen

Als je een goede plek hebt gevonden, is het tijd om te beginnen met stapelen. Zorg ervoor dat je eerst een goede ondergrond maakt van bijvoorbeeld stenen of pallets, zodat het hout niet direct op de grond ligt. Vervolgens begin je met het maken van een basis van de stapel. Leg de eerste rij hout plat op de grond en zorg ervoor dat de stukken hout allemaal dezelfde lengte hebben.

Vervolgens bouw je de stapel verder op door steeds een rij hout op de vorige rij te plaatsen, maar dan dwars erop. Dit herhaal je totdat je stapel de gewenste hoogte heeft bereikt. Zorg ervoor dat je de stapel goed aandrukt, zodat deze stevig staat en niet kan omvallen.

Lees ook: Houthok op maat

Heb je veel hout dat je wilt opslaan? Dan is het verstandig om meerdere stapels te maken en deze niet te dicht bij elkaar te plaatsen. Dit voorkomt dat het hout niet goed kan drogen en er schimmel ontstaat.

Dek het hout af

Als je de stapel hebt afgerond, is het belangrijk om deze af te dekken met bijvoorbeeld een zeil of een dakje. Dit zorgt ervoor dat het hout droog blijft en niet nat wordt bij regenval. En wederom, als je onze stalen haardhoutbergingen hebt, hoef je je hier geen zorgen om te maken. Deze zijn namelijk al voorzien van een dakje waardoor je hout altijd droog blijft!

Haardhoutopslag

Dus, als je op zoek bent naar de perfecte opslagplek voor je brandhout, overweeg dan zeker onze stalen haardhoutbergingen. Ze zijn niet alleen praktisch, maar zien er ook nog eens stijlvol uit in elke tuin of op elk terras. En als je onze stalen haardhoutbergingen combineert met een goed gestapelde stapel brandhout, dan ben je helemaal klaar voor een gezellige avond voor de houtkachel. Want laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven het knusse gevoel van een knisperend vuur op een koude winteravond.

Modellen

Bij Hekwerkwebshop.nl hebben wij momenteel vier verschillende modellen betreffende haardhoutopslag. Ze zijn allemaal gemaakt van staal en voorzien van een RVS dak.

Houtopslag HH07

haardhoutopslag hh07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

haardhoutosplag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

haardhoutopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijkwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

haardhoutopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Al onze modellen kunnen op maat gemaakt worden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het stapelen van je brandhout en geniet binnenkort van een heerlijk vuur in je houtkachel! En vergeet niet, onze stalen haardhout opslagen zijn er in diverse soorten en maten, dus er is er altijd wel eentje die perfect bij jouw tuin of terras past.

Lees ook: stalen haardhout opslag