corten houtopslag

Corten houtopslag

Met corten wordt cortenstaal bedoeld. Cortenstaal is een steeds populairder wordend type metaal. Dit komt voornamelijk door de roestige buitenlaag die op de buitenste laag van het staal ontstaat. Dit geeft een vintage en warme uitstraling. Waar mensen zich niet altijd bewust van zijn is dat corten een zeer sterk materiaal is, juist vanwege deze roest laag. Cortenstaal doet daarom zeker niet onder aan andere type staal wanneer het aankomt op stevigheid, duurzaamheid, en levensduur.

Wat is een Corten houtopslag

Met corten wordt cortenstaal bedoeld. Cortenstaal is een steeds populairder wordend type metaal. Dit komt voornamelijk door de roestige buitenlaag die op de buitenste laag van het staal ontstaat. Dit geeft een vintage en warme uitstraling. Waar mensen zich niet altijd bewust van zijn is dat corten een zeer sterk materiaal is, juist vanwege deze roest laag. Een haardhoutberging van Cortenstaal doet daarom zeker niet onder aan andere type staal wanneer het aankomt op stevigheid, duurzaamheid, en levensduur.

Voordelen Corten houtopslag

Naast dat veel mensen een cortenstalen houtopslag mooi vinden vanwege zijn unieke kleur en natuurlijke uitstraling, zitten er ook andere voordelen aan dit type staal verbonden.

1. Lange levensduur

Vaak denken mensen dat wanneer staal gaat roesten dat het aan zijn eind loopt. Wanneer je kiest voor cortenstaal is dit niet het geval. Deze type staal is juist corrosie bestendig. De roestlaag werkt als het waren als beschermlaag wat een lange levensduur verzekerd.

2. Duurzaam

Naast dat cortenstaal een lange levensduur heeft is het ook een duurzaam product. Staal kan namelijk eenvoudig gerecycled worden. Wanneer staal gerecycled wordt, wordt het gevormd zoals fabrikanten het willen hebben. Ideaal voor een houtberging!

3. Weinig onderhoud nodig

Een ander groot voordeel van een houtopslag cortenstaal is dat het geen onderhoud vereist. Koop je een product van dit type staal dan kun je het gewoon laten staan en zijn functie laten volbrengen. Je hoeft er dus geen onderhoudsmiddelen voor te kopen en om deze iedere zoveel tijd op het staal te smeren.

Corten houtopslag bestellen?

Wanneer je kiest voor een houthok op maat gemaakt van cortenstaal, kun je bij ons kiezen uit twee designs. De ene heeft een langwerpige vorm en de andere is gevormd als een honingraad. Beide houtopslagen zijn voorzien van een onderkant met pootjes. Wij hebben hier bewust voor gekozen. Dit is omdat je het hout het beste van de grond af kunt bewaren. Ligt het stookhout op de grond, dan heeft vocht meer kans om in het hout te trekken. Vaak wordt een houtopslag juist gebruikt om het hout te laten drogen, om het vervolgens te kunnen gebruiken. Leg je het hout op de grond, dan kan het hout gaan schimmelen, wat rotting tot gevolg heeft.