omheining tuin

Omheining tuin

Ben je op zoek naar een omheining voor je tuin? Er zijn diverse soorten omheiningen voor een tuin op de markt. Denk hierbij aan houten schuttingen, DSM hekwerk of gaas hekwerk. We zullen je in dit artikel een aantal voorbeelden laten zien. Wellicht dat het je helpt bij het maken van een keuze.

Waarom een omheining voor je tuin?

Een omheining voor een tuin wordt om verschillende redenen gebruikt. Het kan een decoratieve, maar ook een praktische functie hebben. Allereerst geeft een omheining duidelijk de grens aan van een tuin. Daarnaast voorkomt een omheining dat ongenode gasten de tuin binnen komen of dat kinderen of huisdieren de tuin verlaten.

Sierlijke tuin omheining

Een sierlijk tuinhek wordt ook wel een sierhekwerk genoemd en heeft vooral een decoratieve en symbolische functie. Sierhekwerken geven op een vriendelijke manier aan wat de tuin grenzen zijn en voorkomt dat iemand makkelijk je tuin in loopt. Toch heeft het hekwerk door de open uitstraling een vriendelijk karakter en is het door de sierlijke uitstraling, sfeervol.

Sierhekwerk wordt meestal op maat gemaakt en kan daarom volledig op je situatie worden afgestemd. Nadeel hiervan is een relatief lange levertijd.

Tuingaas

Tuingaas of tuinafrastering is een mooie en voordelige manier om je tuin te beschermen tegen dieren die je tuin willen binnen komen. Denk hierbij aan konijnen of de hond van de buren. Het tuingaas is relatief eenvoudig te plaatsen en kan in veel gevallen uit voorraad geleverd worden.

DSM Hekwerk

Zoek je een stevig en stabiele omheining voor je tuin? Dan is een DSM hekwerk precies wat je zoekt. Het hekwerk is het bestel van een gaashekwerk en een spijlenhekwerk gecombineerd. Het is in verschillende hoogtes leverbaar en kan relatief eenvoudig geplaatst worden.

Voorheen werden de DSM hekwerken vooral om bedrijfsterreinen en schoolpleinen gebruikt, maar de laatste jaren zien we een enorme opmars als tuin omheining. De hekken kunnen geleverd worden met een bijpassende poort om zo een doorgang in de omheining te realiseren.

Wanneer je op je privacy gesteld bent kun je het hekwerk laten begroeien door bijvoorbeeld Hedera planten.

Schapen hekwerk

Een schapen hekwerk van bijvoorbeeld kastanjehout heeft een sfeervolle uitstraling en staat prachtig om een mooie bloementuin of gazon. Het schapenhek wordt aan houten palen bevestigd en is tevens relatief eenvoudig te plaatsten. Een ideale manier om je tuin van een hekwerk te voorzien.