Hedera Bemesten

Hedera bemesten: hoe en wanneer?

Hedera is een populaire klimplant die veel wordt gebruikt om hekwerken en muren te bedekken. Hedera is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft, maar om gezond te blijven heeft hij wel regelmatig wat voeding nodig.

Wanneer bemesten?

Hedera kunt u het beste bemesten in het voorjaar en in de zomer. In het voorjaar heeft de plant extra voeding nodig om uit te lopen en te groeien. In de zomer heeft de plant voeding nodig om te bloeien en vruchten te dragen.

Lees ook: Hoe plant je een Hedera?

Wat bemesten?

U kunt Hedera bemesten met een speciale meststof voor klimplanten. Deze meststof is speciaal samengesteld voor de behoeften van klimplanten en bevat alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft.

U kunt Hedera ook bemesten met een organische meststof, zoals compost of stalmest. Organische meststoffen zijn langzaamwerkend en geven de plant de voedingsstoffen die hij nodig heeft voor een lange periode.

Lees ook: Hedera hekwerk plaatsen

Hoeveel bemesten?

Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van de meststof. Als u te veel meststof gebruikt, kan dit schadelijk zijn voor de plant.

Lees ook: Hekje voor klimplant

Hoe bemesten?

U kunt Hedera bemesten door de meststof rondom de plant te strooien. Strooi de meststof gelijkmatig uit en hark hem lichtjes in de grond. U kunt de meststof ook in de grond rond de plant ingraven.

Tips voor het bemesten van Hedera

  • Bemest Hedera bij voorkeur in een droge periode.
  • Geef de plant na het bemesten voldoende water om de meststof goed op te nemen.
  • Als u Hedera in een pot plant, kunt u hem het hele jaar door bemesten.

Conclusie

Hedera bemesten is een belangrijk onderdeel van de verzorging van deze plant. Door regelmatig te bemesten, blijft Hedera gezond en groeit hij goed.

Lees ook: Tuin hekwerk voor klimplanten