Hoeveel meter vlechtband heb ik nodig

Hoeveel meter vlechtband heb ik nodig?

Ben je van plan om een dubbelstaafmat hekwerk te plaatsen en wil je weten hoeveel vlechtband je nodig hebt? In dit artikel leg ik je uit hoe je de benodigde hoeveelheid vlechtband berekent en hoe je het hekwerk en vlechtband eenvoudig kunt aanvragen via onze webshop.

Wat is vlechtband?

Allereerst, wat is vlechtband eigenlijk? Vlechtband is een soort kunststof strip die je tussen de mazen van een dubbelstaafmat hekwerk vlecht. Het zorgt ervoor dat het hekwerk er niet alleen mooier uitziet, maar ook dat het steviger wordt en minder geluid maakt bij windstoten. Bovendien biedt het extra privacy, omdat je niet door het hekwerk heen kunt kijken.

Lees ook: Dubbelstaafmat hekwerk dicht maken

Hoeveel meter vlechtband heb ik nodig?

Maar hoeveel vlechtband heb je precies nodig? Hiervoor kun je de volgende formule gebruiken: (lengte x hoogte) x 5 / 25 = aantal rollen vlechtband. Laten we dit even toelichten aan de hand van een voorbeeld. Stel, je wilt een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen van 10 meter lang en 2 meter hoog. Dan is de berekening als volgt: (10 x 2) x 5 / 25 = 4 rollen vlechtband. Je hebt dus 4 rollen vlechtband nodig om het hekwerk te voorzien van vlechtband.

Bereken het aantal rollen vlechtband

Bereken hieronder eenvoudig het benodigde aantal rollen vlechtband voor jouw dubbelstaafmat hekwerk. Zo weet je precies wat je nodig bent. We adviseren je wel op altijd wat overlengte te bestellen.

Berekening vlechtband


Nu je weet hoeveel vlechtband je nodig hebt, wil je natuurlijk ook weten waar je het kunt bestellen. Bij ons kun je eenvoudig het dubbelstaafmat hekwerk en de benodigde vlechtband bestellen via onze webshop. We bieden een ruim assortiment aan verschillende kleuren vlechtband, zodat je altijd een kleur kunt kiezen die bij jouw tuin of terrein past.

Vlechtband laten plaatsen

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om het hekwerk op locatie te laten plaatsen. Onze ervaren vakmensen komen dan bij jou langs om het hekwerk te installeren, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Dit scheelt niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat het hekwerk op de juiste manier wordt geplaatst.

Vlechtband kopen

Hoeveel meter vlechtband heb ik nodig

Het bestellen van het hekwerk en vlechtband via onze webshop is heel eenvoudig. Je kunt de gewenste producten selecteren en toevoegen aan je winkelmandje. Vervolgens vul je je gegevens in en kies je een betaalmethode. Wij zorgen er dan voor dat de producten zo snel mogelijk bij jou worden afgeleverd.

Vragen of advies?

Mocht je toch nog vragen hebben over het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk of het gebruik van vlechtband, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat.

Al met al is het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk met vlechtband een slimme keuze als je op zoek bent naar extra privacy en stevigheid. En met onze webshop en plaatsingsservice wordt het nog eens extra gemakkelijk gemaakt. Vraag gerust eens een offerte aan.

Lees ook: Dubbelstaafmat hekwerk op Urk