Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen

Hoe een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen?

Ben je van plan om een dubbelstaafmat hekwerk te plaatsen? Dat is een slimme keuze als je op zoek bent naar een sterk, duurzaam en veilig hekwerk voor jouw woning, bedrijfspand of terrein. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je een dubbelstaafmat hekwerk kunt plaatsen en waar je op moet letten.

Gereedschappen en materialen

Voordat we beginnen met het plaatsen van het hekwerk, is het belangrijk om de benodigde materialen en gereedschappen in huis te hebben. Naast het hekwerk zelf heb je namelijk ook palen, bevestigingsmateriaal, beton, een betonmixer, een waterpas, een hamer, een boormachine, een metaalzaag en een slijptol nodig.

Stap 1: Maak de ondergrond gereed

Voordat je begint met het plaatsen van het hekwerk, is het belangrijk om de ondergrond gereed te maken. Dit betekent dat je de plek waar het hekwerk komt te staan moet egaliseren en eventuele obstakels moet verwijderen. Zorg er ook voor dat de ondergrond stevig genoeg is om het gewicht van het hekwerk en de palen te kunnen dragen.

Stap 2: Plaats de palen

Nu kun je beginnen met het plaatsen van de palen. Plaats de palen om de 2 à 2,5 meter en zorg ervoor dat ze diep genoeg de grond in gaan. Een diepte van minimaal 80 cm is aan te raden, maar dit kan afhankelijk zijn van de grondsoort. Gebruik beton om de palen vast te zetten. Maak hiervoor een betonmengsel in de betonmixer en vul de gaten rondom de palen met het beton. Zorg ervoor dat de palen goed waterpas staan.

Stap 3: Bevestig het hekwerk aan de palen

Nu de palen staan, kun je het hekwerk gaan bevestigen. Begin met het bevestigen van het hekwerk aan de eerste paal en werk zo de hele rij af. Gebruik hiervoor het bevestigingsmateriaal en zorg ervoor dat het hekwerk goed strak staat.

Stap 4: Afwerking

Als het hekwerk bevestigd is aan de palen, is het tijd voor de afwerking. Zaag eventuele uitstekende delen van de palen af met de slijptol en werk de palen af met een afdekkapje. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar voorkomt ook roestvorming.

Stap 5: Plaats eventuele poorten

Als laatste stap kan je de poort(en) plaatsen. Dit gaat op dezelfde manier als het plaatsen van de panelen, alleen dan met een poort in plaats van een paneel. Zorg ervoor dat de poort goed aansluit op het hekwerk en stevig vastzit aan de palen.

Optie: Vlechtband

Wil je jouw dubbelstaafmat hekwerk nog veiliger maken en privacy creëren? Dan kun je ervoor kiezen om vlechtband tussen de matten te plaatsen. Vlechtband is een flexibel en duurzaam materiaal dat eenvoudig tussen de matten gevlochten kan worden. Hierdoor ontstaat er een dichter en veiliger hekwerk dat ook nog eens meer privacy biedt.

Eindresulaat

En voilà, jouw dubbelstaafmat hekwerk staat als een huis! Het kan zijn dat je nog wat extra accessoires wilt toevoegen, zoals vlechtband om het hekwerk helemaal af te maken. Dit kan je eenvoudig bestellen via onze webshop en zelf aanbrengen op het hekwerk.

Lees ook: dubbelstaafmat hekwerk incl. plaatsen

Dubbelstaafmat hekwerk laten plaatsen?

Mocht je toch liever hulp willen bij het plaatsen van jouw dubbelstaafmat hekwerk, dan kan je altijd contact opnemen met onze experts. Wij komen graag bij je langs om het hekwerk professioneel te plaatsen, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt. Ook het aanvragen van een offerte kan eenvoudig via onze website.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het plaatsen van jouw dubbelstaafmat hekwerk. Veel succes en plezier met het eindresultaat!

Lees ook: Dubbelstaafmat hekwerk: de voordelen op een rij