dubbelstaafmat hekwerk dicht maken

Dubbelstaafmat hekwerk dicht maken

Ben jij op zoek naar manieren om jouw dubbelstaafmat hekwerk dicht te maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden namelijk twee opties aan die ervoor zorgen dat jouw hekwerk volledig dicht wordt gemaakt: het laten beklimmen door een Hedera of het gebruik van kunststof vlechtband. Hieronder leggen wij beide opties uit.

Lees ook: Dubbelstaafmat hekwerk incl. plaatsen

Optie 1: Dubbelstaafmat hekwerk met Hedera

Dubbelstaafmat hekwerk met hedera

Een Hedera is een klimplant die veelvuldig gebruikt wordt om hekwerken mee te bekleden. Door de plant tegen het hekwerk op te laten groeien, wordt het hekwerk op een natuurlijke wijze dichtgemaakt. Het voordeel hiervan is dat het hekwerk een groene uitstraling krijgt. Een nadeel is dat het enige tijd kan duren voordat de plant het hekwerk volledig heeft bedekt.

Hoe laat je een Hedera groeien tegen een hekwerk? Je kunt de plant het beste aan de voet van het hekwerk planten. Gebruik hiervoor de stappen die we beschreven hebben in ons blogartikel ‘Hoe plant je een Hedera?’ Bind de plant voorzichtig vast aan het hekwerk, zodat deze niet omvalt. Geef de plant regelmatig water en snoei de plant indien nodig om deze in de gewenste vorm te houden.

Optie 2: DSM hekwerk met kunststof vlechtband

Dubbelstaafmat vlechtband

Een andere optie is het gebruik van kunststof vlechtband. Dit band kan eenvoudig tussen de spijlen van het hekwerk gevlochten worden. Hierdoor ontstaat er een dichte afscheiding die privacy biedt en ongewenste blikken buiten houdt. Het voordeel van deze optie is dat het hekwerk direct dicht is. Een nadeel is dat het hekwerk geen groene uitstraling heeft.

Hoe gebruik je kunststof vlechtband? Knip het vlechtband op maat en begin met vlechten aan de bovenkant van het hekwerk. Zorg ervoor dat het vlechtband goed tussen de spijlen zit, zodat er geen openingen ontstaan. Werk het vlechtband af aan de onderkant van het hekwerk. Herhaal deze stappen totdat het gehele hekwerk is bedekt.

Dubbelstaafmat hekwerk dicht maken

Met deze twee opties kun jij jouw dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig dichtmaken. Kies je voor een natuurlijke uitstraling met een Hedera of ga je voor de snelle oplossing met kunststof vlechtband? De keuze is aan jou! En ben je op zoek naar een dubbelstaafmat hekwerk of andere tuinproducten? Bekijk dan ons assortiment en laat je inspireren.

Lees ook: Tuin hekwerk voor klimplanten