Tuinhek plaatsen

Tuinhek plaatsen: 3 tips om dit zelf te doen

Een tuinhek is een waardevolle toevoeging aan je tuin. Het zorgt voor privacy, veiligheid en kan de uitstraling van je woning een flinke boost geven. Wil je zelf je tuinhek plaatsen? Met deze 3 tips maak je er een succes van!

1. Plan en voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te bepalen welk type tuinhek je wilt hebben. Houd hierbij rekening met de stijl van je woning, de gewenste hoogte en het budget. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kun je de benodigde materialen aanschaffen. Denk hierbij aan palen, hekpanelen, bevestigingsmateriaal en gereedschap.

Zorg er ook voor dat je de exacte locatie van je tuinhek hebt bepaald. Meet de afstand tussen de plaatsen waar de palen moeten komen te staan. Houd hierbij rekening met de breedte van de hekpanelen en de gewenste openingen voor een poort of looppad.

Lees ook: 5 redenen om een sierhekwerk om je voortuin te plaatsen

2. Palen plaatsen

Het plaatsen van de palen is een cruciale stap. De palen moeten stevig in de grond staan om het hek te kunnen dragen. Graaf gaten op de juiste plekken, die iets dieper zijn dan de lengte van de palen. Plaats de palen in de gaten en vul de gaten op met beton of paalhouders. Zorg ervoor dat de palen waterpas en in het lood staan. Laat het beton goed uitharden voordat je verder gaat.

3. Hekpanelen monteren

Zodra de palen goed vaststaan, kun je de hekpanelen monteren. Bevestig de panelen aan de palen met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Zorg ervoor dat de panelen goed recht en op de juiste hoogte hangen.

Lees ook: Klassieke sierhekwerken

Tips:

  • Werk met twee personen, zo is het klussen een stuk makkelijker.
  • Gebruik een waterpas om te controleren of de palen en panelen recht hangen.
  • Draag handschoenen en een veiligheidsbril bij het werken met gereedschap.
  • Zorg voor voldoende rust en neem de tijd om de klus netjes af te ronden.

Liever de klus uit handen geven?

Heb je geen zin of tijd om zelf je tuinhek te plaatsen? Geen probleem! Onze vakkundige monteurs komen het hekwerk in heel Nederland en Belgiƫ voor je plaatsen. Zo ben je ervan verzekerd dat je tuinhek op een professionele en correcte manier wordt geplaatst.

Waarom kiezen voor Hekwerkwebshop.nl?

  • Groot assortiment tuinhekken
  • Hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Maatwerk mogelijk
  • Plaatsing door vakkundige monteurs
  • Bezorging in Nederland en BelgiĆ«
  • Bezoek onze showroom in Urk

Ben je op zoek naar een mooi en functioneel tuinhek? Bekijk dan ons assortiment op Hekwerkwebshop.nl of kom langs in onze showroom! We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Lees ook: Hondenkennel laten zetten