dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerken

Ben je op zoek naar dubbelstaafmat hekwerken? Een dubbelstaafmat hekwerk is het bestel van een spijlen- en gaashekwerk gecombineerd. Het heeft de stevigheid van een spijlenhekwerk en de fijnmazigheid van een gaashekwerk. Daarnaast is het hekwerk eenvoudig en snel te plaatsen waardoor het een ideale manier is om een terrein, tuin of erf af te omheinen.

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk (ook wel DSM hekwerk genoemd)? Zoals hierboven genoemd heeft een DSM hekwerk de eigenschappen van een spijlen- en gaashekwerk gecombineerd. Het hekwerk is vervaardigt uit stalen staven die in een raster gepuntlast zijn. De verticale spijlen zijn 5 of 6 mm met daarop horizontale spijlen van 6 of 8 mm. De horizontale spijlen zijn dubbel, waar het hekwerk zijn naam dan ook aan dankt.

Afwerking

Een DSM hekwerk is standaard thermisch verzinkt en kan ook gepoedercoat worden besteld in een RAL kleur. Gangbare kleuren zijn zwart (RAL9005), groen (RAL6009) en antraciet (RAL7016). Het is mogelijk om een DSM hekwerk in een specifieke RAL kleur te laten coaten, de kosten zijn echter aanzienlijk hoger dan een hekwerk in een standaard kleur.

Installeren van de hekwerken

De dubbelstaafmat hekwerken bestaan uit matten van 251 cm lang die tussen 2 palen worden bevestigd met speciale klemmen. De montage van het hekwerk is relatief eenvoudig en kan vrij snel worden uitgevoerd. Hierdoor is het dus mogelijk om het hekwerk te bestellen en deze zelf te plaatsen. Natuurlijk is het mogelijk om dit te laten doen door een van onze ervaren monteurs. Zij komen dan bij jou op locatie langs om het DSM hekwerk te monteren.

Dubbelstaafmat hekwerken met poorten

Om een doorgang te creëren in je afrastering of omheining van DSM hekwerken, kun je deze voorzien van een bijpassende looppoort. De looppoort is in verschillende maatvoeringen te verkrijgen, afhankelijk van de situatie en je specifieke wensen. We kunnen de poorten met één of twee poortvleugels leveren. Zo is het mogelijk om een inrijpoort te maken.

Dubbelstaafmat hekwerken met Hedera

dubbelstaafmat hekwerken hedera

Wanneer je het dubbelstaafmat hekwerk wilt bekleden, bijvoorbeeld wanneer je meer privacy wilt in je tuin of erf. Dan is het laten beklimmen van het hekwerk door een Hedera plant een mooie oplossing. Het is een groene en sfeervolle manier om het hekwerk af te schermen.

Voorbeeld DSM hekwerk

Het DSM hekwerk in bovenstaande video hebben we geleverd en geplaatst om een tuin op Urk. Het hekwerk staat er strak bij en valt niet op in de omgeving. Het gaat om een zwart dubbelstaafmat hekwerk en is geplaatst in een kleigrond.