art deco hekwerk

5 kenmerken van een art deco hekwerk

Een art deco hekwerk is een populair hekwerk rond een voortuin. Maar wat is een Art deco hekwerk eigenlijk? In dit blog bericht nemen we je mee in de wereld van deze unieke hekwerken.

1. Geometrische vormen

Art deco hekwerken zijn vaak gemaakt van geometrische vormen, zoals cirkels, vierkanten en driehoeken. Deze vormen worden vaak in een symmetrische opstelling gebruikt, wat een gevoel van balans en rust creëert.

2. Symmetrie

Symmetrie is een belangrijk kenmerk van Art deco. Art deco hekwerken zijn vaak symmetrisch, wat een gevoel van orde en elegantie creëert.

3. Contrasterende kleuren

Art deco hekwerken maken vaak gebruik van contrasterende kleuren. Dit kan bijvoorbeeld zwart-wit zijn, maar ook andere kleurencombinaties kunnen worden gebruikt. Contrasterende kleuren zorgen voor een levendige en energieke uitstraling.

4. Sierlijke details

Art deco hekwerken zijn vaak voorzien van sierlijke details. Dit kunnen bijvoorbeeld krullen, golven of andere geometrische vormen zijn. Deze details zorgen voor een speelse en verfijnde uitstraling.

5. Moderne uitstraling

Art deco hekwerken hebben een moderne uitstraling. Ze zijn elegant en tijdloos, en ze passen bij veel verschillende huizen en tuinen.

Toepassingen

art deco hekwerk

Art deco hekwerken kunnen worden toegepast in verschillende situaties. Ze zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. In een particuliere tuin kunnen Art deco hekwerken worden gebruikt om de tuin af te scheiden van de straat of van andere tuinen. Ze kunnen ook worden gebruikt om een oprit of terras af te bakenen. In een zakelijke omgeving kunnen Art deco hekwerken worden gebruikt om een bedrijfspand of een kantoortuin af te scheiden.

Lees ook: Art deco sierhekwerken

Tips voor het kiezen van een Art deco hekwerk

  • De grootte van je tuin

De grootte van je tuin is belangrijk om te bepalen hoe groot het hekwerk moet zijn. Als je een kleine tuin hebt, is het beter om een kleiner hekwerk te kiezen. Als je een grote tuin hebt, kun je een groter hekwerk kiezen.

  • De stijl van je huis

Het hekwerk moet passen bij de stijl van je huis. Als je een modern huis hebt, kun je een modern hekwerk kiezen. Als je een klassiek huis hebt, kun je een klassiek hekwerk kiezen.

  • Het budget

Art deco hekwerken zijn over het algemeen duurder dan andere soorten hekwerken. Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je een hekwerk gaat kopen.

Conclusie

Art deco hekwerken zijn een prachtige manier om je tuin een unieke uitstraling te geven. Ze zijn elegant, tijdloos en passen bij veel verschillende huizen en tuinen. Als je op zoek bent naar een hekwerk dat zowel functioneel als mooi is, is een Art deco hekwerk een goede optie.

Lees ook: Wat is een art deco hekwerk?