hekwerk laten poedercoaten

Hekwerk laten coaten: nieuw leven in je oude hekwerk

Een hekwerk is een belangrijk onderdeel van je woning of bedrijf. Het zorgt voor privacy, veiligheid en beschutting. Maar wat als je hekwerk er niet meer zo mooi uitziet? Of als het begint te roesten? Dan is het tijd om je hekwerk te laten coaten.

Coating is een methode om een hekwerk een nieuwe laag verf of lak te geven. Dit kan worden gedaan om het hekwerk weer mooier te maken, maar ook om het te beschermen tegen roest en andere weersinvloeden.

Lees ook: Dubbelstaafmat hekwerk laten plaatsen

Soorten coating

Er zijn verschillende soorten coating mogelijk, waaronder:

  • Natlak is de meest traditionele methode voor het coaten van hekwerken. Natlakken is relatief goedkoop, maar het is ook minder duurzaam dan andere methoden.
  • Poedercoaten is een moderne methode voor het coaten van hekwerken. Poedercoaten is duurder dan natlakken, maar het is ook veel duurzamer. Poedercoating is namelijk zeer goed bestand tegen roest en andere weersinvloeden.

Hoe werkt het?

Als je je hekwerk wilt laten coaten, moet je het eerst laten demonteren of ophalen. Vervolgens wordt het hekwerk gereinigd en ontvet. Daarna wordt het hekwerk gecoat met de gewenste kleur of lak. Tot slot wordt het hekwerk weer gemonteerd of teruggebracht op locatie.

Voordelen

Er zijn veel voordelen aan het laten coaten van je hekwerk. Zo:

  • Je hekwerk krijgt een nieuwe look
  • Je hekwerk wordt beschermd tegen roest en andere weersinvloeden
  • Je hekwerk gaat langer mee

Kosten

De kosten van het laten coaten van je hekwerk zijn afhankelijk van het type hekwerk, de grootte van het hekwerk en de soort coating die je wilt gebruiken. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs van €45 tot €75 per vierkante meter.

Lees ook: Gaashekwerk laten plaatsen

Hekwerk laten poedercoaten

Hekwerk laten coaten is een goede manier om je hekwerk weer mooi en duurzaam te maken. Het is een investering die zich op termijn terugverdient.

Tips voor het laten coaten van je hekwerk

  • Vraag bij verschillende bedrijven offertes aan. De prijzen kunnen sterk variëren.
  • Zorg ervoor dat het hekwerk in goede staat is. Als het hekwerk te veel roestplekken heeft, kan het zijn dat het eerst moet worden gegalvaniseerd.
  • Kies een kleur of lak die bij je woning of bedrijf past.
  • Overleg met het bedrijf dat het hekwerk gaat coaten over de afwerking. Wil je bijvoorbeeld een matte of glanzende lak?

Lees ook: Hekwerk laten repareren